Bruidsfotografie Mirjam & Rob

In augustus 2012 was de zonnige bruiloft van Mirjam & Rob bij trouwlocatie buitenplaats Amerongen of ook wel kasteel Amerongen genoemd. Voor mij als bruidsfotograaf was dit het 2e huwelijk in 2012 bij deze mooie trouwlocatie. Mijn bruidsfotografie werkzaamheden starten in Utrecht, waar Mirjam en Rob wonen. Rob is dan al in Amerongen, waar wij aan het begin van de middag arriveren voor de huwelijksceremonie, de bruidsreportage en de receptie.

Voorbereidingen trouwdag door bruidsfotograaf

bruidsreportage Utrecht door bruidsfotograafbruidsfotografie Utrecht door bruidsfotograaf’s Morgens vroeg ben ik gestart bij het huis van Mirjam en Rob, waar Mirjam al aangekleed is als ik arriveer. En ik het laatste gedeelte van het opmaken van Mirjam vastleg onder het toeziend oog van haar hartelijke ouders. Haar ouders moesten even wennen aan de bruidsfotograaf in huis, die van allerlei details foto’s maakte en en passant hun ook op de foto vastlegde. Meestal toon ik in zo’n situatie enkele van de gemaakte trouwfoto’s en dan zie je al snel dat iedereen eraan gewend is.

Mirjam en ik werken allebei als vrijwilliger bij de dierenbescherming en kunnen dan ook uren over dieren praten… Mirjam vond het leuk als er ook ‘iets met dieren’ op de foto wordt vastgelegd.

Huwelijksceremonie

bruidsfotografie Utrecht door bruidsfotograafMirjam, haar ouders en ik rijden vanuit Utrecht naar Buitenplaats Amerongen en ondertussen is Rob al op de trouwlocatie om hun gasten te verwelkomen. De zon schijnt volop en het terras voor de Oranjerie is dan ook een heerlijke plek om te vertoeven en een goed begin van de trouwdag.

Voor mij als bruidsfotograaf is dit altijd erg genieten: een ontspannen bruidspaar, vrolijke gasten, een prachtige trouwlocatie en heerlijk weer (ok, de zon mag wel minder voor de trouwfoto’s). Een mooie wolkenlucht, waarvan ik zeker tijdens de bruidsreportage mooi gebruik kan maken.

bruidsfotografie Utrecht door bruidsfotograaf

Rob wacht ondertussen op Mirjam, hij heeft haar nog niet gezien of gesproken, en hun ontmoeting mag wat Rob betreft dan ook snel gaan gebeuren.

Mirjam loopt aan de arm van haar vader de statige laan van Buitenplaats Amerongen af, om via de tuin bij de Oranjerie Rob te ontmoeten.

bruidsfotografie Utrecht door bruidsfotograaf

De trouwzaal van Buitenplaats Amerongen, de Oranjerie, is een mooie lichte en sfeervolle ruimte.

bruidsfotografie Amerongen door bruidsfotograaf

Mirjam en Rob komen binnen in de Oranjerie.

bruidsfotografie Amerongen door bruidsfotograaf

Er wordt flink gelachen tijdens de huwelijksceremonie.

bruidsfotografie Buitenplaats Amerongen

bruidsreportage Buitenplaats AmerongenOnder toeziend oog van de trouwambtenaar en de gasten wordt het ja-woord en de kus gegeven en zijn Mirjam & Rob officieel getrouwd.

bruidsreportage Buitenplaats AmerongenVaak zie ik als bruidsfotograaf dat na het geven van het ja-woord, het wisselen van de ringen en het tekenen van de trouwakte, het bruidspaar volledig gaat ontspannen. Het grote genieten gaat dan echt beginnen.

Formeel mag er bij het ja-woord alleen ‘JA’ worden gezegd door de bruid en de bruidegom en moet er bij het tekenen keurig tussen de lijnen worden getekend.

Na de huwelijksceremonie volgde enkele groepsfoto’s en was er een heerlijke lunch op het terras van de Oranjerie.

bruidsreportage Buitenplaats Amerongen

bruidsreportage Buitenplaats Amerongen

Bruidsreportage

Mirjam en Rob wilden graag een mix van romantische trouwfoto’s afgewisseld met trouwfoto’s met een apart perspectief. Dat is voor mij als bruidsfotograaf zeker geen onmogelijke opgave bij deze trouwlocatie.

bruidsreportage Buitenplaats Amerongenbruidsreportage Buitenplaats Amerongen

bruidsreportage Buitenplaats Amerongenbruidsreportage Buitenplaats Amerongen

bruidsreportage Buitenplaats Amerongenbruidsreportage Buitenplaats Amerongen

De rondlopende kippen mochten natuurlijk niet ontbreken op de trouwfoto’s.

bruidsreportage Buitenplaats Amerongen

bruidsreportage Buitenplaats Amerongenbruidsreportage Buitenplaats AmerongenReceptie

De gasten deden zich op deze zonnige dag al te goed aan drankjes op het terras van het Poortgebouw en na de bruidsreportage begaven ook Mirjam en Rob zich naar het Poortgebouw voor de receptie.

Een toost met champagne werd uitgebracht en de gasten bleven daarna nog lang praten op het terras.

Benieuwd naar een andere bruidsreportage? Lees dan de andere blog berichten van bruiloften en bekijk ook eens mijn website bruidsfotograaf Utrecht, die volledig gericht is op mijn bruidsfotografie in Utrecht en omgeving.


1 thought on “Bruidsfotograaf Utrecht en Amerongen | Mirjam & Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *