Trouw waar jullie willen en kies je eigen huwelijksambtenaar!

Als je wilt gaan trouwen heb je daar vast je eigen ideeën over. Niet alleen over met wie en wanneer, maar vooral een beeld bij hoe en waar je wilt trouwen. Denk je aan trouwen op die prachtige officiële trouwlocatie en wil je daar wettelijk je jawoord geven? Of is het je vurige wens in de buitenlucht te trouwen, op een strand, in een kasteel of in een zonnige boomgaard? Wellicht zoek je het in je eigen huiskamer of achtertuin? Welk scenario je ook in gedachten hebt, je bent altijd vrij om te kiezen voor je eigen huwelijksambtenaar en met wat creativiteit kun je dan ook trouwen op elke gewenste plek! Dat kan met Ceremonizo. 

huwelijksambtenaar Imke van Heijster van CeremonizoCeremonizo is een dienst van Imke van Heijster. Zij is beëdigd trouwambtenaar en ceremoniespreker. Haar passie is om een persoonlijke maatceremonie te creëren in de sfeer en het verhaal van het koppel. En dan met enthousiasme, tijd én moeite. Geen stoffige toespraak, maar ruimte en gelegenheid voor eigen voorkeuren en inbreng. Overal in Nederland en in het buitenland.

Vaak blijkt dat de mogelijkheden van je eigen Babs (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) nog onbekend zijn, toch heeft kiezen voor je eigen trouwambtenaar twee grote voordelen.

Imke: “Ten eerste weet je van tevoren wie je gaat verbinden en voel, zie en ervaar je of diegene bij je past. Je kunt je eigen Babs meenemen naar elke gemeente in binnen- en buitenland. Ten tweede kun je met je eigen huwelijksambtenaar overal trouwen, ook als het geen (goedgekeurde) trouwlocatie is of wordt. Dan kun je kiezen voor een ceremonieel huwelijk, vergelijk de status hiervan met die van het kerkelijk huwelijk. Je gaat snel langs de gemeente voor het zetten van jullie handtekeningen, de formaliteit, en kunt daarna ceremonieel trouwen op elke gewenste plek en manier. Groots, klein, officieel of informeel. Of misschien met een verrassingshuwelijk: nodig je gasten voor een andere gelegenheid uit en trouw als surprise daar ter plekke! Kortom: kiezen voor je eigen trouwambtenaar is denken in mogelijkheden!”

bruidsfoto handen tijdens huwelijksceremonie

Ceremonizo spreekt en verbindt stellen van alle leeftijden, of het de eerste of een nieuwe keer is en graag ook voor bruid & bruid of gom & gom. Dat is mogelijk in vloeiend Engels en Nederlands.

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van je eigen huwelijksambtenaar op Ceremonizo.

Dit bericht is geplaatst in huwelijksambtenaar met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Trouw waar jullie willen en kies je eigen huwelijksambtenaar!

 1. Sigrid schreef:

  Leuk dat je hier aandacht aan geeft want als ik geweten had dat het toch zo simpel zou zijn had ik misschien wel mijn eigen Babs uit willen zoeken. Nu krijg je er zomaar een toegewezen en ik moet zeggen, hij deed het prima, maar ik vond het wel een vreemd gevoel dat een vreemde die je maar zo kort ontmoet zo iets belangrijks zou gaan vervullen op onze dag. Dus top blog (en natuurlijk een érg mooie foto 😉 )!!

  • Inderdaad Sigrid, ik zou het ook overwogen hebben als ik had geweten dat je je eigen huwelijksambtenaar zou kunnen uitkiezen. En een ceremonieel huwelijk spreekt me ook aan; trouwen op de door jou gewenste plek.

 2. Bruidsfotograaf Rikkemien heeft ook het plaatje over de trouwlocatie en de zelf te kiezen “trouwmevrouw” weer compleet gemaakt! Super om goed informatief trouwnieuws te publiceren en helemaal super om nog meer bekendheid te geven aan het feit dat steeds meer bruidsparen ook nadenken over de invulling van de huwelijksvoltrekking.
  Kies je eigen bruidsfotograaf en ook jullie eigen huwelijksambtenaar.

  • Harriët,

   Wat leuk een reactie van je op de blog te krijgen! En ja, je hebt een prachtig vak. Als bruidsfotograaf ben ik altijd extra blij als ik een ‘eigen’ huwelijksambtenaar aantref tijdens de ceremonie. Dat maakt de huwelijksvoltrekking nog persoonlijker!

   Mocht je een aanvulling hebben of een leuke anekdote of …. mail me, ik plaats het graag in een nieuwe blog!

   Rikkemien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *