Bruidsfotograaf Rikkemien is geboren en getogen in een klein stadje in Overijssel. Op mijn 19e ben ik verhuisd naar Utrecht om commerciële economie aan de HEAO te gaan studeren. Na mijn studie ben ik gaan werken in de verzekeringsbranche en verhuisd naar De Meern, alwaar ik alweer de nodige jaren woon met mijn man, dochter en 2 zonen. In 2005 heb ik besloten om de overstap te maken naar bruidsfotograaf.

Fotografie heeft altijd mijn interesse gehad, maar pas na mijn studie, de aanschaf van een spiegelreflexcamera, een opleiding tot fotograaf en de nodige werkervaring, durfde ik de stap te zetten om mijn loondienstverband te verruilen voor de professionele wereld van de fotografie. Het kijken naar het licht, het vinden van de emotie, het gevoel èn dat speciale moment, in combinatie met de enorme vrijheid, is wat mij aanspreekt in en mij elke dag laat genieten van de fotografie.

Mijn passie ligt bij het specialisme bruidsfotografie, waarbij deze elementen allemaal terug te vinden zijn. Het is elke bruiloft weer een feest om als bruidsfotograaf bij deze prachtige dag aanwezig te mogen zijn èn, in het bijzonder het geluk en de emotie, in beeld te mogen vastleggen. Op een dusdanige manier dat de trouwfoto’s nog jarenlang bijdragen aan het terugkijken voor het bruidspaar op een prachtige dag!

Ik heb 10 jaar gewoond in Utrecht en ik woon nu alweer de nodige jaren in De Meern en ik ken daardoor veel prachtige plekken in Utrecht, maar ook in De Meern, Vleuten, Leidsche Rijn en Harmelen. Ideaal voor fotoreportages op mooie en bijzondere locaties in deze omgeving.

Ik maak trouwreportages door geheel Nederland en ik ben daardoor met diverse trouwlocaties bekend. Onder andere bij Anafora te Vleuten, de Nonnerie te Maarssen, Slot Zeist te Zeist, Landgoed Groenhoven in Bruchem (bij goed weer kun je hier buiten trouwen), Paushuize (Spiegelzaal) te Utrecht, Sonnenborg (sterrenwacht) te Utrecht, de Domtoren (in de monumentale Michaelskapel) te Utrecht, het academiegebouw te Utrecht, Slot Zuylen te Oud-Zuylen (Maarssen), Kasteel Wijchen te Wijchen, Kasteel Henkenshage te Sint-Oedenrode (bij goed weer kun je hier buiten trouwen, zowel op de brug als in de tuin), Kasteel Montfoort te Montfoort, de Commanderije te Montfoort, kasteel Woerden te Woerden, de Kloosterhoeve te Harmelen, Huis Nieuw Rande te Diepenveen, Raadhuis (het oude gemeentehuis) te Vught, de Glazenruimte te Maarssen, Kameryck te Kamerik, de Monnikendam te Amersfoort, Universiteitsmuseum in Utrecht, Beauforthuis te Austerlitz, stadsmuseum te Woerden, stadhuis te IJsselstein, kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede, Marienwaerdt te Beesd, Onze Lieve Vrouwetoren te Amersfoort, Fort Vivant te Bussum, kasteel de Hooge Vuursche, Landgoed Huize Bergen te Vught, Landgoed Singraven te Denekamp, Boom en Bosch te Breukelen (je kunt hier ook per boot over de Vecht aankomen), Down Under te Nieuwegein, Buitenplaats Geesberge te Maarssen, Kasteel Dussen te Dussen, Goudestein te Maarssen, Dutch Ballooning te Amersfoort, de Marienhof te Amersfoort, Kasteel Doornenburg te Doornenburg, Slot Doddendael te Ewijk, het Raadhuis te Liempde, klooster Elsendael te Boxmeer, Solbeach te Scheveningen, het stadhuis op de markt te Gouda, Oude Stadhuis te Amersfoort, kasteeltje Hattem te Roermond, kasteel de Haar te Haarzuilens (hier kun je zowel binnen als op diverse plaatsen buiten trouwen), de grote zaal van het stadhuis te Breda, BuitenplaatsAmerongen te Amerongen (zowel in de oranjerie als koetshuis als ceremoniezaal ben ik bekend en je kunt bij kasteel Amerongen ook buiten in de tuin trouwen), kasteel Wijenburg te Echteld, gemeentehuis Jagtlust te Bilthoven, kasteel Kerckebosch te Zeist, Fort Vechten te Bunnik, Zuiver te Utrecht, Sparrendaal te Driebergen, kasteel Sterkenburg te Driebergen, landgoed Te Werve te Rijswijk, Zout te Zandvoort, de Schelvenaer te Krimpen aan den IJssel, Studio 19C te Schalkwijk, Beekse Bergen te Hilvarenbeek, De Roskam te Houten, ’t Hooghe Water in Capelle aan den IJssel, ’t Vaantje te Reeuwijk, Fort aan de Klop te Utrecht, Parel van Zuilen te Utrecht, Metaal Kathedraal te Utrecht, theetuin Eemnes in Eemnes, de landgoederij en kasteel Cammingha te Bunnik, kasteel Hoekelum te Bennekom, Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn, stadhuis te Nieuwegein, Land van Belofte te Moerkapelle, Brasserie Berlage te Den Haag, De Arendshoeve te Bergambacht en De Havixhorst in De Schiphorst.

Buitenplaats Amerongen